Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesiʼnde kaliteden ödün vermeden, dünya standartlarında bilim insanlarının önderliğinde, liderlik vasıflarına sahip, uluslararası arenada rekabet açısından donanımlı ve mesleki etik kurallara bağlı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Öncelikle Kıbrısʼta yaşayan öğrenciler, ardından dünyanın her yerinden gelen öğrenciler ve öğretim görevlileri için çekim merkezi bir üniversite kurarak, bulunduğumuz coğrafyada kadınlara, Kıbrıslılara ve engellilere pozitif ayrımcılık yapan ilk kurum olmayı hedefliyoruz.

Öğretim elemanı başına düşen öğrenci oranını uluslararası standartlarda tutan bir eğitim modeli geliştirerek, işlevsel bir akademik rehberlik ve danışmanlık sistemi kurduk.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi olarak Cennet adanın Güzelyurt ilçesinde çok kısa bir sürede hazırlıklarını tamamlayarak yeni eğitim-öğretim yılına iddialı bir başlangıç yapmaktayız. Diş Hekimliği, Eczacılık, Hemşirelik, Hukuk, Çocuk Gelişimi, Beslenme ve Diyetetik bölümleri başta olmak üzere laboratuvar ve uygulama olanakları bulunan üniversitemiz, üniversite tanımına uygun bir şekilde çevresiyle de bütünleşik bir yapılanma içerisindedir. Geniş laboratuvar imkanlarını öğrencilerinin yanında Güzelyurt ve tüm Kıbrıs’a açmaktadır. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilk olarak Güzelyurt’ta yurttaşlara ücretsiz işitme taraması, ücretsiz göz taraması, engelli-yaşlı yurttaşlara ücretsiz fizik tedavi desteği gibi projelerle herkesin üniversitesi olma yolunda adımlarını atmaya hazır. “Sağlıklı bir eğitim” sloganıyla ilerleyen üniversitemiz, Kıbrıs’ta eğitim kalitesini daha da ileri taşımak için deneyimli eğitim kadrosu ve fiziksel imkanlarıyla her an siz değerli misafirlerimizin ziyaretine açıktır.

Ece UYSAL

Mütevelli Heyeti Başkanı